miercuri, 9 noiembrie 2022

Rolul jucăriilor senzoriale în primele luni de viață ale unui copil

 Pentru ca un copil să se dezvolte așa cum trebuie, în propriul său ritm, este deosebit de important să reușiți să-l stimulați cât se poate de mult, astfel încât el să poată descoperi mai ușor lumea din jurul său. De altfel, prin utilizarea unor jucării senzoriale, cel mic poate să învețe să se miște și să-și folosească mâinile, pentru a apuca obiecte de mici dimensiuni.

Nevoia de a trezi cele mai importante simțuri

Ca părinte, după primele luni din viața micuțului, vă veți dori să treziți în copil cele mai importante simțuri - atingerea, auzul, văzul, gustul și mirosul. Vă întrebați care este cea mai bună jucărie senzorială pe care să o luați copilului dumneavoastră în funcție de vârsta lui? Doriți să aflați mai multe soluții care v-ar putea ajuta în vederea dezvoltării abilităților motorii ale bebelușului? Vă aflați în locul cel mai potrivit, iar asta pentru că astăzi ne-am propus să vă vorbim în linii mari despre cât de importante sunt jucăriile senzoriale pentru pitici, mai ales la începutul dezvoltării lor.

Cum se poate dezvolta simțul tactil?

Spre exemplu, în ceea ce privește dezvoltarea simțului tactil, există numeroase jocuri senzoriale care îi pot ajuta pe bebeluși să se orienteze și să poată atinge cât mai bine lucrurile din jurul lor, simțindu-le textura. Spre exemplu, avem posibilitatea de a vă oferi mingea senzorială cu care copilul va descoperi o textură cauciucată, distrându-se și amuzându-se în cele mai complexe jocuri posibile. Va descoperi senzații noi, care vor contribui la evoluția sa și care îi vor permite să se descopere din nou lumea! Mai mult decât atât, centrele de joacă pentru copii sau bancurile sunt și ele extrem de solicitate de părinți, fiind utile încă de la cele mai fragede vârste.

Auzul, un alt simț ce poate fi antrenat cu ajutorul jucăriilor senzoriale

Organul ce face posibil auzul este urechea, aceasta din urmă ne permite să auzim diferitele zgomote. Din acest motiv, jocul cu articole senzoriale specifice este foarte benefic pentru cei mici, iar în acest sens, pe site-ul nostru, Câte-n Lună Și-n Stele, veți găsi o multitudine de produse ce le vor fi de folos piticilor aflați în creștere.

Dezvoltați simțul mirosului copilului dumneavoastră

Toate mirosurile sunt percepute de nas, și de aceea vă propunem un joc în care copilul trebuie să aleagă o anumită formă, care poate fi, de exemplu, un ananas sau o înghețată. Ulterior îi puteți arăta fructul sau desertul respectiv, pentru a-l putea identifica după gust sau după miros.

Idei avem o mie, însă totul depinde de ceea ce vă doriți dumneavoastră să dezvoltați în ceea ce privește abilitățile copilului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu