marți, 14 aprilie 2015

Unii mor si altii se imbogatesc

          Cu toate razboaiele din lume, cu toate problemele separatistilor din Ukraina si cu razboaiele din estul mijlociu mi se pare absolut  incredibil ca pretul combustibilor (benzina, motorina) inca nu a crescut - cu atat mai mult cu cat acest gen de conflicte, in care  erau implicate state producatoare de petrol sau state prin care petrolul/gazul era tranzitat ducea in mod inevitabil la cresteri majore ale pretului petrolului. Mai mult decat atat, pretul petrolului a scazut pe pietele financiare internationale, ceea ce pune mare presiune pe producatori, insa ceea ce este cu adevarat frapant, socant (sau spuneti cum vreti voi) este ca pretul la pompa nu reflecta sub nici o forma aceasta scadere.
           Practic companiile ce distribuie aurul negru isi umplu buzunarele, in timp ce producatorii saracesc. Aceasta ma gandesc ca ar putea sa fie o problema datorata lui Vladimir Putin, adica practic americanii incearca sa ingenuncheze rusia punand in primul rand puternice presiuni  economice, insa acest gen de presiuni nu stiu cat de fezabile pot sa fie intr-un stat in care s-a instalat un dictator.
Si mai mult decat atat... ma intreb ce se va intampla cu pretul petrolului dupa ce Rusia va fi pusa cu botul pe labe, ce se va intampla cu pretul benzinei si al motorinei la pompa? Si ce pot sa fac eu pentru a folosi in continuare automobilul din dotare?
          Se pare ca raspunsul este acelasi - o masina cu GPL, o masina cu un echipament GPL de calitate si sa apelez la o firma care ofera instalatii gpl pentru toate marcile (in felul acesta o sa stiu ca apelez la o firma serioasa). Iar atunci in sfarsit nu o sa ma mai
intereseze atat de mult fluctuatiile de pret ale aurului negru :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu