sâmbătă, 18 aprilie 2015

Becuri led sau becuri economice sau incandescente

         Odata cu achizitia unei case noi apar tot felul de probleme - probleme caracteristice constructiilor, probleme birocratice, etc. Cert este ca la sfarsitul zilei le-am rezolvat pe toate, ne-am mutat in casa cea noua si... stupoare - nu aveam lumina :)). Am ras aproape isteric, insa cum eram foarte obositi am decis sa mergem la culcare, dand un sens intunericului care se asternuse pestea noua noastra casa.
          Apoi, a 2-a zi am primit acest ultim task, de a cumpara becuri pentru noua casa - desi am protestat si am spus ca si lumanarile sunt destul de bune, poate chiar
putin mai romantice, am decis sa pornesc incet spre magazinul de electrice, unde aveam sa gasesc tot ce trebuie si chiar mai mult decat atat.
           Prima problema am intampinat-o cand mi-am dat seama ca exista nu mai putin de 3 tipuri de becuri din punct de vedere al tehnologiei folosite - becuri incandescente (acestea sunt practic becurile clasice - asa cum au fost ele inventate acum 100 de ani si mai bine), apoi becurile cu gaz pe care pana alaltaieri le numeam becuri economice sau ecologice si nu in ultimul rand, becurile LED, care se pare sa sunt baza celei mai noi tehnologii de iluminare.
           Am fost norocos ca am gasit si o persoana care sa imi explice exact cum stau lucrurile cu acest gen de lumina - lumina calda, lumina rece, lumina neutra - apoi  foarte important a fost si faptul ca oamenii aveau un banc pe care se puteau testa produsele, puteai vedea lumina si exact consumul fiecarui bec. In cele din urma  am optat pentru achizitia de becuri led, care in mod clar, erau cele mai importante dintre toate becurile pe care le gaseai in magazin, chiar daca plateai un mic
pret premium - insa se oferea si garantie 2 ani :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu