marți, 27 septembrie 2016

Ce conditii de vacanta gasim in Malta?

Malta are mirajul legendelor cavalereşti, al supravieţuirii ca insulă mică într-o mare disputată.
Şi pe măsură ce turismul s-a dezvoltat, deja s-a răspândit renumele de loc feeric pentru vacanţă.
Malta se prezintă cu modestie, etalându-şi însă, discret, frumuseţile distribuite pe cele trei insule (cea care dă numele statului, Gozo şi Comino).

Începând cu natura, de la florile multicolore ale primăverii şi continuând cu stânci abrupte. Azure Window, Inland Sea şi Fungus Rock - sunt trei repere în zona Dwejra de pe insula Gozo şi sunt atracţii pentru turişti.

Legendară este peştera despre care se spune că ar fi fost folosită de Calypso pentru a-l ţine prizonier pe Ulise. Prizonier al dragostei, timp de şapte ani. Peştera este aproape de Xaghra şi oferă o privelişte minunată spre nisipurile roşii de la Ramla Bay.
Malta e renumită ca fortăreaţă, se şi văd fel de fel de fortificaţii, există o arhitectură militară, pentru că a fost dorită de toate forţele. Sunt astfel; urme ale perioadei cavalerilor, al cruciadelor, al marilor bătălii. Pe lângă muzee dedicate marinei şi războiului, o plimbare de-a lungul fortificaţiilor este semnificativă.

Acum insulă liniştită, într-un perimetru de linişte, Malta oferă toate condiţiile unei vacanţe, ale unui City Break relaxant.
Clima (soare cald până la final de octombrie) şi plajele îndeamnă la băi de soare şi de mare, sporturi nautice, rafinamentul unui nisip auriu sau roşu, frumuseţea unor lagune şi al unor mări interioare. O croazieră cu barca pe Laguna Albastră, din zona insulei Comino, e de neratat.
Iar distracţia e la ea acasă. pe lângă spaţiile marine naturale există parc acvatic pentru distracţie. De neratat Sweethavem Village, locul unde s-a turnat filmul 'Popeye'.

Turistul are prilejul de a vedea la lucru meşteşugari, de a alege suveniruri: dantelă, miniaturi de argint, vase de lut, ţesături, împletituri, obiecte de sticlă, etc.

Un pont: în Malta se turnează multe filme şi turiştii au şans a de a se întâlni cu mari actori şi regizori, cu vedete de la Hollywood.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu